Binnen 1-3 werkdagen in huis! • NL & BE Levering • Forever Living Distributeur 📦 🚚

Waarom is Aloë Vera zo goed voor je huid?

In dit blog artikel beschrijven we dè beste toepassingstips voor Aloë Vera gel! De gel van de Aloë Vera plant is een wondermiddel voor huid, haar en lichaam, met talrijke vitale stoffen.

Eén plant, vele toepassingen: de woestijnplant Aloë Vera wordt beschouwd als een wondermiddel voor de gezondheid. Vooral onze huid profiteert van de talloze vitale stoffen en vitaminen. In dit blog artikel leest u wat Aloë Vera zo bijzonder maakt en hoe de gel van de geneeskrachtige plant kan worden gebruikt.

Waarom is Aloë Vera goed voor je huid?

Wat is Aloë Vera en waarom is het zo goed?

Aloë Vera groeit in de meeste tropische en subtropische gebieden van de wereld, heeft zeer weinig water nodig en wordt al duizenden jaren in vele culturen over de hele wereld als geneeskrachtige plant gebruikt. Deze woestijnplant, die ook wel de "bron van de eeuwige jeugd" wordt genoemd, bevat meer dan 160 vitale stoffen die wonderen verrichten voor zowel de gezondheid als de schoonheid. De aminozuren, vetzuren, anthrachinonen, enzymen, mineralen en vitaminen die het bevat, hebben genezende krachten. Vooral het actieve bestanddeel acemannan is een doeltreffend genezingsmiddel. De polysacharide vormt de basis van alle bindcellen, met inbegrip van de huid, vaatwanden, pezen, gewrichten, kraakbeen, ligamenten en voor de basisstructuur van de beenderen.

Niet voor niets wordt Aloë Vera in sommige culturen de plant van de onsterfelijkheid genoemd, omdat het effect op het menselijk lichaam verbluffend is. Het heeft een versterkende, regenererende, immuun versterkende, reinigende en pijnstillende werking. Aloë Vera helpt bij immuundeficiëntie, ontstekingen, allergieën, ondersteunt de lever, de nieren en het hele spijsverteringsstelsel en gaat ontstekingen en schimmels van allerlei aard tegen.

Waarom is Aloë Vera goed voor je huid 1

Huidverzorging met Aloë Vera

Aloë Vera gel is een echt wondermiddel voor onze huid. Het kan worden gebruikt als vocht inbrengende gezichtsverzorging, maakt de huid soepeler, bevordert de doorbloeding en de productie van collageen en elastische vezels van het bindweefsel. Aloë Vera werkt ook als een natuurlijk anti-verouderingsmiddel, aangezien de actieve bestanddelen de vorming van rimpels vertragen en de huid er jonger doen uitzien. Aloë Vera is ook een allrounder in de strijd tegen huidproblemen. De Aloë Vera plant verzacht de huid na het verbranden van de zon, werkt ook tegen brandwonden, allergische reacties, zweren en bevordert de regeneratie van de huid. Aloë Vera gel heeft een verkoelende, ontstekingsremmende en desinfecterende werking en helpt daarom tegen puistjes, abcessen, eczeem, neurodermitis, herpes of psoriasis.

Wanneer u Aloë Vera producten koopt, moet u ervoor zorgen dat de soort Barbadensis Miller in uw winkelmandje belandt. Deze soort heeft de hierboven beschreven genezende eigenschappen. Alle producten van Mijn Aloë Winkel bevatten deze soort en zijn vrij van gifstoffen. De planten worden met de hand gefileerd, waardoor enkel de puurste vorm van de gel, uit het binnenste van het blad, wordt gebruikt.

Voeg Aloë Vera toe aan uw Skin Care!

De gezondheidsvoordelen van de Aloë Vera plant, waarvan de dikke bladeren grotendeels bestaan uit de kostbare gel van Aloë Vera, werden al vroeg ontdekt. De gel zelf bestaat voornamelijk uit water, maar bevat ook talrijke actieve ingrediënten, voedingsstoffen, vitaminen en aminozuren die een helende, ontspannende en regenererende werking hebben, waardoor het een ideaal huidverzorgingsproduct is. De gel hydrateert de huid en heeft een antioxiderende, antibacteriële, antivirale en schimmelwerende werking, remt ontstekingsprocessen en maakt de huid elastisch. Het verbetert de wondgenezing en de regeneratie van de bovenste huidlagen en vermindert littekens en striae.

In apotheken en drogisterijen zijn vaak cosmetisch bereidde producten verkrijgbaar die naast de gel nog andere toevoegingen bevatten, zoals parfum, dinatrium-EDTA (azijnzuur) en synthetische carbomeren (polyacrylzuur).

Mijn Aloë Winkel geeft echter de voorkeur aan de pure gel uit de plant en producten die alleen de meest noodzakelijke toevoegingen bevatten voor een langere houdbaarheid.

Waarom is Aloë Vera goed voor je huid?

11 voorbeelden voor het gebruik van Aloë Vera gel

Hieronder geven wij 11 voorbeelden waarvoor u Aloë Vera zou kunnen gebruiken.

1. Tegen een droge huid, psoriasis en eczeem. Als ideale vochtinbrenger helpt Aloë Vera gel tegen een droge huid en wordt zelfs vaak specifiek aanbevolen tegen psoriasis. De gel heeft ook een verzachtende werking op eczeem en versnelt de genezing. Het beste is om de pure gel te gebruiken en deze op de aangetaste plekken in te wrijven. Het wordt zeer snel geabsorbeerd en de verlichting is onmiddellijk merkbaar. Breng de gel echter niet te dik aan, anders ontstaat er een zichtbaar laagje overtollige gel dat na verloop van tijd opdroogt en afschilfert.

Voor eczeem plekken raden wij de combinatie aan van de Aloë Vera Gelly en de Aloë Vera Propolis. Meng beiden en breng een dunne laag aan op de huid.

2. Als haargel en om de hoofdhuid te kalmeren. Probeer eens een andere haargel te vervangen door pure Aloë Vera gel! Je zult verbaasd zijn hoe goed het je haar fixeert en je hoofdhuid en haar hydrateert. Als je een geïrriteerde of gespannen hoofdhuid hebt, kun je de gel ook eerst in je hoofdhuid masseren, waardoor je hoofdhuid direct afkoelt en kalmeert.

3. Om hoofdhuid roos te verminderen. In plaats van synthetische antiroosshampoos te gebruiken, die alleen de oorzaken van roos maskeren, in plaats van ze permanent weg te nemen, kunt u beter een shampoo en/of conditioner gebruiken op basis van Aloë Vera gel. Daarnaast wordt uw haar hier ook enorm blij van!

4. Als scheergel. Wilt u af van scheerschuim uit tubes en is scheerzeep ook niet iets voor u, probeer het dan eens met pure Aloë Vera gel! Maak de huid eerst wat vochtig en smeer vervolgens moet de gel erop. Het laat het mesje gemakkelijker glijden en heeft tegelijkertijd een ontspannend en kalmerend effect op de huid. Deze methode werkt zowel op het gezicht als op andere delen van het lichaam. U kunt de pure Aloë Vera gel ook opsmeren na het scheren voor een verkoelend en rustgevend effect.

5. Tegen verbranding van de zon en kleinere brandwonden. Aloë Vera gel helpt enorm goed tegen verbranding van de zon en kleinere brandwonden. Het verkoelende, verzachtende en hydraterende effect doet onmiddellijk zijn werk na het aanbrengen. De regeneratie en de genezing van de beschadigde huid worden ondersteund. Synthetische aftersun producten kunt u in de toekomst dus gerust achterwege laten, gebruik in de plaats daarvan liever de Aloë Vera Gelly!

6. Als natuurlijke make-up remover. Voor een zachte, natuurlijke make-up verwijdering is een druppel Aloë Vera gel op een cosmetica kussentje voldoende. Hierdoor wordt de huid ontdaan van de last van cosmetische producten en krijgt zij in dezelfde stap een rijke verzorging. Of gebruik hiervoor één van onze cleansers, waarvan het hoofdbestanddeel Aloë Vera gel, is. Bekijk voor de cleansers ons huidverzorgingsassortiment.

7. Als vervanging voor bodylotion. U kunt bodylotion ook vervangen door Aloë Vera, de gel zit zelfs in veel commercieel verkrijgbare producten samen met andere ingrediënten. De gemakkelijkste manier is om de pure gel spaarzaam op uw huid te gebruiken. Als uw huid gevoelig is voor droogte en een rijkere verzorging nodig heeft, kunt u ook een combinatie van olie en Aloë Vera gel gebruiken als een rijke lotion vervanger. Meng hiervoor de olie met een gelijke hoeveelheid Aloë Vera gel, hetzij in een bakje of rechtstreeks op de palm van uw hand, en masseer de emulsie in uw huid. Het zal onmiddellijk veel gladder aanvoelen, een effect dat lang aanhoudt!

8. Om insectenbeten te verzachten. Beten van muggen, bijen of zelfs wespen zijn niet alleen vervelend, maar soms ook uiterst pijnlijk. Een beetje Aloë Vera gel verlicht onmiddellijk de pijn en de jeuk en helpt de zwelling af te nemen en sneller te genezen.

9. Anti Aging crème voor het gezicht. Voor een lichte dag verzorging kunt u de gel heel dun op het gezicht aanbrengen om rimpels en andere tekenen van veroudering zachtjes te verminderen. Aloë Vera kan ook worden gebruikt als een rijke nachtcrème. Bekijk voor Anti Aging producten op basis van Aloë Vera gel, ook eens onze Infinite Skin Care lijn.

10. Gebruik een mengsel van Aloë Vera gel en bruine suiker om een natuurlijke en voedende gezichtsscrub te maken. Dit mengsel is heerlijk om dode huidschilfers te verwijderen en de vorming van mee-eters en acne te voorkomen. Liever niet zelf maken? Bekijk dan onze exfoliator hier!

11. Om allergische huidreacties te verlichten. Wie gevoelig is voor allergische huidreacties, kan de jeukende, branderige of gewoon rode uitslag, verzachten met Aloë Vera gel om de reacties sneller te laten verdwijnen.