Binnen 1-3 werkdagen in huis! • NL & BE Levering • Forever Living Distributeur 📦 🚚

Ontspannen met aloë vera & etherische oliën

We leven in een zeer snelle tijd, waardoor mensen constant worden blootgesteld aan een tijdsdruk.
Stress, spanningen, hoofdpijn, slecht slapen, rusteloosheid etc. kunnen hiervan het gevolg zijn. 
Daarom is het ontzettend belangrijk om tijd te maken voor jezelf en te leren hoe jij het best kunt ontspannen.

ontspannen met aloe vera en etherische olie
In dit artikel geven wij je enkele tips om tot rust te komen en te ontspannen met aloë vera & etherische oliën! 

Tip 1: gezichtsmasker

Door het gebruiken van een gezichtsmasker kun je thuis een echte VIP-wellness ervaring creëren en een heerlijk momentje voor jezelf nemen om echt te ontspannen. Een maskertje heeft namelijk vaak de tijd nodig om in te werken. In deze tijd dat het masker inwerkt, kun jij heerlijk ontspannend gaan liggen of zitten en je gedachten even op nul zetten. 
Je kunt hiervoor ieder willekeurig gewenst masker gebruiken, maar wij raden persoonlijk het Aloë Bio Cellulose masker aan. Dit omdat het boordevol aloë vera zit, wat nog eens een extra ontspannend effect heeft op je huid. 

gezichtsmasker aloe vera

Het aloë bio cellulose masker is een sheet masker wat bio-cellulose vezels bevat. Deze worden doormiddel van een uniek proces gevoed met pure aloë vera gel en zeegras. Het masker wordt hierdoor sneller en dieper in de huid opgenomen. Een absolute topper wanneer jij een echt ontspan momentje voor jezelf wilt creëren en daarnaast goed voor je huid wilt zorgen. 

Tip 2: etherische oliën

Bepaalde geuren kunnen emoties en reacties in ons lichaam opwekken die onze stemming positief beïnvloeden. Dit effect kan ook worden gebruikt om te kalmeren en te ontspannen in tijden van stress. Ervaar je stress of slapeloosheid? Dan kun je etherische oliën en aromatherapie thuis inzetten om deze klachten te verlichten. 

ontspannen met etherische olie

Hoe werkt het?
De reukzin is rechtstreeks verbonden met het limbisch systeem van de hersenen, dat verantwoordelijk is voor herinneringen, emoties en instincten. Zodra je een aroma of geur waarneemt, geven de receptoren in je neus deze informatie door aan de hersenen. In het limbisch systeem zorgen deze voor een emotionele reactie, zij het ontspanning en kalmering, een beter humeur of zelfs activering.

Etherische oliën bevorderen slaap
Studies tonen aan dat sommige oliën de eigenschap hebben om de slaapkwaliteit te verbeteren en je zelfs kunnen helpen in slaap te vallen. 

Etherische oliën tegen stress en angst
Stress en angst kunnen je vaak van je slaap beroven. Niet alleen heb je moeite in slaap te vallen door nervositeit en chaos van gedachten, maar je kan 's nachts vaak maar een paar uur slapen. Als gevolg daarvan ben je overdag moe, lusteloos en slecht gehumeurd.

Volgens onderzoek kunnen ontspannende essentiële oliën angst en symptomen van stress verlichten en zo indirect een gezonde slaap bevorderen.

Welke etherische oliën hebben een ontspannende werking en zorgen voor een gezonde en diepe slaap 's nachts?
- Lavendelolie: lavendelolie is waarschijnlijk de meest onderzochte essentiële olie van allemaal. Het is vaak bewezen dat lavendelolie een kalmerend effect heeft. De aangename kruidachtige geur is doeltreffend tegen angst en stress en bevordert een goede nachtrust.

- Kamilleolie: het is geen verrassing dat kamilleolie in deze lijst voorkomt, toch? Kamille wordt gekenmerkt door sterke ontspannende eigenschappen. Bij het inademen van het kamille-aroma verspreidt zich al snel een warm en behaaglijk gevoel van geborgenheid en veiligheid. 

- Rozenolie: niet alleen geniet het aroma van de roos (en ook van de geranium) grote populariteit, maar het blijkt ook een echt wondermiddel te zijn. Essentiële olie van roos helpt bij stress, angst en zelfs depressie. 

- Jasmijnolie: de zoet-bloemige geur van jasmijn doet me altijd denken aan warme vakantieavonden. Het is een van mijn favoriete geuren en helpt me regelmatig om 's avonds te ontspannen. Van de kalmerende essentiële olie van jasmijnbloemen is bewezen dat het de slaapkwaliteit bevordert en stress en angst vermindert.

- Rozemarijn olie: rozemarijn heeft een antidepressieve werking en kan dus de ontspanning en het welzijn verhogen. Volgens studies verlaagt de geur van rozemarijn al na vijf minuten inhaleren het stresshormoon cortisol in het lichaam en heeft daardoor een zeer kalmerend effect. Overigens kan etherische olie van rozemarijn ook pijnstillend werken en je dus ook helpen om te ontspannen en beter te slapen.

- Bergamotolie: bergamot staat erom bekend harmonie te brengen in de geest. De kleine, groene citrusvrucht, die je anders misschien alleen kent in verband met Earl Grey zwarte thee, heeft sterke stress verlagende eigenschappen.

Ben je op zoek naar een uitgebreider assortiment voor etherische oliën? Kijk dan ook eens op: www.aromadroom.nl. Zij hebben een uitgebreid assortiment voor heerlijke etherische oliën en meer!

Hoe gebruik je essentiële oliën voor ontspanning?
Nu je de keus hebt gemaakt om etherische oliën te gaan gebruiken voor jouw ontspanning, is het natuurlijk handig om te weten op welke manier je dit het best kunt doen!

Onze persoonlijke favoriet en all time aanrader is toch wel met een aroma diffuser! Dit is een apparaatje wat je op jouw favoriete plek zet en hier doe je water in, samen met enkele druppels etherische olie. Het apparaatje verdampt vervolgens het water met de olie door de ruimte. Niet alleen is dit goed voor je ontspanning, maar de ruimte gaat er ook nog eens heerlijk van ruiken en vaak is de aroma diffuser zelf ook erg stijlvol en een leuke accessoire! Ook in dit geval raden wij aan om eens een kijkje te nemen op aromadroom.nl. Onze absolute favoriet als het gaat om aroma diffusers! Bekijk het aanbod van aroma diffusers

Een andere geweldige manier om te ontspannen en beter te slapen met essentiële oliën is het nemen van een rustgevend aroma bad.

Voeg slechts een paar druppels van een verzachtende essentiële olie naar keuze toe aan warm water en laat de geur over je heen spoelen. Ook hier profiteer je van het ontspannende effect van het warme water en van de aromatherapie.

Tip 3: aloe heat lotion

Wanneer je zoekt naar een oplossing om te ontspannen bij gespannen of pijnlijke spieren, dan is de aloe heat lotion precies wat jij zoekt!

Dat is geen wonder met deze zeer speciale ingrediënten: naast 36% van onze beste Forever Aloë, bevat de crème de volgende waardevolle oliën voor het zeer speciale welzijn van uw huid:

- Abrikozenpit olie bevat linolzuur. Dit vetzuur houdt de huid goed gehydrateerd en houdt de bovenste huidbarrière in stand, waardoor u een veerkrachtige en beschermde huid krijgt.

- Sesamzaad olie bevat ook linolzuur en zorgt zo aanvullend voor de regeneratie van de bovenste huidlaag en het herstel van gestresste huidcellen. Bijzonder waardevol: het bevat vitamine E en beschermt zo tegen vrije radicalen.

- Menthol is een essentiële olie van pepermunt en zorgt voor een verwarmend of verkoelend gevoel. De frisse muntgeur prikkelt de zintuigen en heeft een verzachtend effect.

- Eucalyptus olie gaat nog een stapje verder. Deze ontspannende essentiële olie verwent en kalmeert de zintuigen.

Zeg vaarwel tegen je spanning
Heb je een lange, stressvolle dag op kantoor gehad? En 's avonds merk je hoe gespannen je nek en rug zijn? Nu zou een beetje ontspanning u goed doen. Heerlijk als je nu de Aloë Heat Lotion bij de hand hebt, want het ontspant de getroffen gebieden zoals de rug, nek en schouders met een lichte massage. Maar ook als je een lichamelijk actieve baan hebt, zal de lotion de gespannen spieren helpen. Je zult de heerlijke ontspanning voelen!

De lotion is ook ideaal voor actieve sporters. Voor het sporten kun je het gebruiken om zeer belaste zones van het lichaam op te warmen, bijvoorbeeld de kuiten. En het heeft ook een geweldig effect na het sporten. Wrijf het in de spieren die bijzonder belast zijn en je kunt genieten van een heerlijk verkoelend en ontspannend effect. Zelfs de volgende dag zullen je spieren dit verwen moment nog niet vergeten zijn.

De speciale tip voor sporters: als extraatje zal je lichaam de Aloe MSM Gel heerlijk vinden na het sporten. De zachte, snel intrekkende gel voor huid, bindweefsel, gewrichten, kraakbeen en botten met het belangrijke mineraal zwavel mag in geen enkele sporttas ontbreken.

aloe heat lotion gespannen spieren

Bij mentale stress of hoofdpijn
Het fijne aan de Aloë Heat Lotion is dat het een "intelligente crème" is, want hij past zich aan jouw behoeften aan. Soms warmt het je op, soms koelt het je af. Afhankelijk van wat je lichaam nodig heeft. Daarvoor zorgen de waardevolle ingrediënten menthol en eucalyptusolie. Zij geven ons een gevoel van aangename ontspanning en prikkelen de zintuigen intensief en aangenaam. Ze ondersteunen je ook in geval van mentale stress of hoofdpijn. In dat geval smeer je de lotion op de slapen of hals en masseer je het heel zachtjes in.

Je voeten houden ook van de lotion. Na een lange loopsessie in sportschoenen of een lange werkdag op hoge hakken voel je je als herboren als je jouw voeten masseert met de lotion. En als je koude voeten hebt, verandert het in een heerlijk verwarmende voetcrème. Geweldig.

Tip: Spray uw voeten van tevoren in met de Aloë First Spray. Zo kunnen ze de crème nog intensiever absorberen.

Voel je je soms suf of gestresst?

Is het een lange dag op het werk geweest of hebben je lichaam en ziel gewoon een pauze nodig? Trakteer jezelf op een heerlijk ontspannend bad! Ook hier helpt de aloe heat lotion: voeg gewoon een scheutje toe aan het badwater en je voelt je ledematen onmiddellijk ontspannen! De verzachtende bestanddelen menthol en eucalyptus kunnen zich nu bijzonder goed ontplooien en zorgen voor een aangename geur beleving.