Binnen 1-3 werkdagen in huis! • NL & BE Levering • Forever Living Distributeur 📦 🚚

6 Tips om thuis te detoxen

Het doen van een detox kuur, het ontgiften van het lichaam, kan de volgende effecten hebben!

Het verbetert de huid en laat uw huid stralen, waardoor er een natuurlijke gloed ontstaat en onzuiverheden kunnen verdwijnen. Daarnaast krijg u bakken met nieuwe energie van een detox en verdwijnt het energieloze en futloze gevoel. Soms doet een detox wonderen en bent u er meer aan toe dan u nu wellicht denkt.

6 tips om thuis te detoxen

In dit blogartikel geven we 6 tips om makkelijk thuis te detoxen!

Waarom detoxen?

Iedereen heeft het over detoxen, maar u voelt zich helemaal niet vergiftigd of super slecht? Waarom dan detoxen? Dat is het punt niet. Het gaat om de vele ongezonde stoffen die het lichaam in het dagelijks leven binnenkrijgt en hoe je hier makkelijker van af komt. Daarnaast gaat het om een kickstart voor een gezondere en fittere levensstijl!

Natuurlijk breekt het organisme hoe dan ook toxines en schadelijke stoffen af, maar als u zich de laatste tijd steeds vermoeider en energielozer voelt, is het misschien de moeite waard om te detoxen. Het laadt uw batterij op en u krijgt er bakken met nieuwe energie van! Ook wanneer u zich niet fit in uw lichaam voelt of graag een gezondere en fittere levensstijl wilt, kan dit een mooi begin zijn.

Maar wat moet men precies doen om de lichaamseigen ontgiftingsprocessen te activeren? Wat mag u eten en wat niet? In dit blogartikel leest u 6 tips voor het uitvoeren van een detox.

Hoe werkt een detox kuur?

Hieronder vindt u 6 tips voor het doen van een detox.

Eet gezond, drink voldoende water en vermijd alles wat mogelijk schadelijke stoffen aan uw lichaam kan toevoegen. Onze 6 tips geven u het perfecte stappenplan.

1. veel fruit en groenten eten

Groenten en fruit vormen de basis van een detox kuur, omdat ze voornamelijk uit water bestaan, waardoor schadelijke stoffen sneller uit het lichaam kunnen worden gespoeld. Ze zijn ook rijk aan vitaminen, mineralen en fytochemicaliën die uw lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.

Bovendien, als voedsel niet wordt verhit boven 42 graden, blijven de enzymen en alle belangrijke voedingsstoffen die u helpen gezond te blijven, behouden.

tips voor gemakkelijk detoxen thuis

2. eet zo veel mogelijk onbewerkt voedsel

Onbewerkte en/of biologische voeding is ook één van de basisprincipes van een detox. Hoe natuurlijker het voedsel is, hoe beter het uw lichaam van binnenuit reinigt. Gebruik bijvoorbeeld verse kruiden en verse groenten, in plaats van de ‘pakjes’.

3. drink veel water tijdens een detox kuur

Het lichaam verwart honger en dorst vaak, dus het is het beste om voor elke maaltijd eerst 1 glas water te drinken. Dit verzadigt en spoelt gifstoffen weg. Een detox dag begint idealiter ook met een groot glas (warm) water, want 's nachts verliest het lichaam ongeveer ½ liter vocht, wat de stofwisseling vertraagt. Hoe meer gifstoffen er via de urine worden afgevoerd, hoe minder er via de huid ontgift hoeft te worden.

4. groene thee in plaats van detox thee

Helpt speciale detox thee echt beter bij het detoxen dan gewone thee? Dit is wat fabrikanten vaak beweren. Nee, investeer daarom bijvoorbeeld liever in een goede groene thee.

Talrijke studies bevestigen de gezondheidsvoordelen van groene thee. Uit een studie van het Arizona Cancer Center blijkt ook dat de tannine catechine het lichaam helpt bij het ontgiften. De activiteit van ontgiftingsenzymen nam na consumptie met wel 80 procent toe. Dit neutraliseert schadelijke milieu-toxines die zich in het lichaam hebben genesteld.

5. groene smoothies, in plaats van alleen groene groenten

Geen enkel ander voedingsmiddel bevat zoveel vitaminen, mineralen en antioxidanten bij zo'n lage energiedichtheid, als groenten. Met name groene bladgroenten zoals spinazie of boerenkool bevatten veel chlorofyl. Het groene plantenpigment heeft een bloedzuiverende werking en helpt uw lichaam gemakkelijker en sneller bloed aan te maken. Nog een pluspunt van vloeibare groenten: bij het drinken van sap of smoothies kunnen nog grotere porties groenten worden opgenomen dan bij het kauwen van vaste groenten.

tips voor een thuis detox

6. detox veganistisch

Antibiotica in rundvlees, varkensvlees, gevogelte en melk en zware metalen in vis en dioxine in eieren. Helaas komen deze voedingsmiddelen regelmatig onder vuur te liggen wegens hun ongewenste begeleidende stoffen. Bovendien over verzuren dierlijke eiwitten het lichaam. Daarom behaalt men het beste resultaat door veganistisch te detoxen.

Welke voedingsmiddelen zijn verboden tijdens een detoxkuur?

Deze voedingsmiddelen liever niet in te nemen tijdens een detox: Witte bloem, suiker, alcohol, cafeïne, zout, bewerkt voedsel. Fast food en ingeblikt voedsel zijn ook verboden terrein. Omdat al deze voedingsmiddelen begeleidende stoffen bevatten die het reinigingsproces belemmeren.

Liever een uitgebalanceerde detox kuur?

Maakt u liever gebruik van een uitgebalanceerde detox kuur? Een detox kuur waarbij u een boekje/schema volgt met allerlei tips en tricks en een voedingsschema? Dat kan natuurlijk. U hoeft een detox niet per se zelf te verzinnen.

Wij van Mijn Aloë Winkel hebben een uitgebalanceerd, 9 daags, detox programma beschikbaar. Het pakket bevat alle benodigdheden, inclusief een boekje vol met tips, tricks, voedingsschema, recepten etc. Benieuwd naar meer informatie? Kijk dan hier!